Archív hírek

Adó szakrendszer és Gazdálkodási szakrendszer DEMO verziójának bemutatása

A Magyar Államkincstár szervezésében 2016. november 8-10-éig, Egerben megrendezésre kerülő XVII. Önkormányzati Költségvetési és Adókonferencia teljes időtartama alatt az ASP szakrendszerek önkormányzatok általi megismerésére nyílik lehetőség a Gazdálkodási, illetve az Adó szakrendszerek DEMO verziójának bemutatásával. A szakrendszerek kapcsán szakértő kollégák jelenléte biztosított.

Szakmai nap az ASP Központ szervezésében

Az ASP Központ – az ASP rendszer bevezetése kapcsán szerzett tapasztalatai alapján ­­– egy egész napos, az államháztartási számvitellel kapcsolatos elméleti oktatást szervezett.

A szakmai nap célja, hogy a már csatlakozott önkormányzatok munkatársai olyan elméleti képzésben részesüljenek, amely szükséges a gazdálkodási szakrendszer használatának minél szélesebb körű alkalmazásához. A szakmai napon résztvevők az alapvető számviteli szabályok és az ASP gazdálkodási szakrendszer kapcsolatán túl, az ASP program hatékony, gyakorlati használatával kapcsolatban is tájékozódhattak.

ASP DEMO verzió megjelenése

Örömmel tájékoztatjuk az ASP Központ szolgáltatásai iránt érdeklődő önkormányzatokat, hogy a DEMO verzió elkészült, az ahhoz kapcsolódó Útmutató elérhető itt.

ASP szakmai tájékoztató nap bemutatója

2015. augusztus 26-án az ASP rendszer kapcsán szakmai tájékozató napra került sor a Belügyminisztérium Márvány aulájában, melynek bemutatója elérhető a Dokumentumtár menü, Projektbemutatók cím alatt.

Letölthető az Önkormányzati Hivatali Portál bannere

Letölthető az Önkormányzati Hivatali Portál bannere, amellyel az önkormányzatok honlapjain egységesen jelezhető az önkormányzati ASP szakrendszereihez kapcsolódó elektronikus ügyintézés lehetősége. A banner kép e hír mellékletében található.

Azon önkormányzatok, amelyek az ASP projekt keretében üzemeltetett települési honlappal rendelkeznek, az üzemeltető szervezetnél jelezhetik igényüket a banner elhelyezésére. A banner honlapjaik jobb hasábjában jelenik majd meg. Az igényt az asp@allamkincstar.gov.hu email címen lehet bejelenteni.

Aktuális frissítések a Portálon

2015 április 14 napjától elérhetővé tettük a Dokumentumok aloldalon a tanúsítvány használatához kapcsolódó segédleteket, az ASP keretrendszerben történő felhasználó létrehozás és belépés folyamatát részletesen bemutató segédleteket, valamint a Gazdálkodási szakrendszer tantermi oktatási tananyagát.
 
A projektbemutatók körében letölthetővé tettük a 2015. április 8-án tartott önkormányzati tájékoztató prezentációt.
 
Kapcsolódó kérdéseiket feltehetik a Kapcsolat fülön található elérhetőségeken.
 

Letölthetők a PILOT csatlakozó önkormányzatok számára tartott tájékoztató nap előadásai

Letölthetők a PILOT csatlakozó önkormányzatok számára tartott tájékoztató fórum előadásai

A tájékoztató fórum célja az volt, hogy a 11 pilot település összefoglalót kapjon az ASP projekt előrehaladásáról, az aktuális információkról, különös tekintettel a szakrendszeri migrációra, az oktatásokra.

Elkészült az ASP önkormányzati csatlakozási kézikönyv bővített változata

Az önkormányzatok ASP központhoz történő csatlakozása beszerzési, igazgatásszervezési, szabályozási, migrációs és oktatási feladatok megvalósítása útján történik. Ezen folyamatok lebonyolítását támogató kézikönyv 1.1 verziója már korábban elérhetővé vált az alkalmazásközpont portálon. A most közzétett 2.0 verzió jelentősen bővült a fenti témakörökben, így tovább konkretizálja a csatlakozó önkormányzatok előtt álló feladatokat – különös tekintettel a KMOP támogatást elnyerő településekre.

Letölthető az ASP csatlakozási kézikönyv

A BM tájékoztató fórumon bejelentett ASP csatlakozási kézikönyv közzétételre került, letölthető a tájékoztatási portál dokumentumtárából.

Elérhetőek a BM tájékoztató nap prezentációi

Az ASP projekt konzorcium szervezésében június 12-én tájékoztató fórum került megrendezésre.

Oldalak