Különdíjjal jutalmazták az ASP 2.0 projektet

2021-ben 8. alkalommal meghirdetett Európai Közszolgálati Díj pályázaton az ASP 2.0 projekt „Jó gyakorlat” különdíjat nyert a „Digitális közigazgatás” kategóriában.

Az Európai Közigazgatási Intézet (EIPA) 2021 áprilisban immár nyolcadik alkalommal hirdette meg az Európai Közszolgálati Díj 2021 (European Public Sector Award, EPSA 2021) pályázatot. A közigazgatás európai kiválósági díját az EIPA az Európai Bizottság és 10 európai uniós tagország, köztük Magyarország támogatásával kétévente hirdeti meg.

Az EPSA 2021 a „Jobb Európa építése a polgárok számára” átfogó téma keretében három kategóriában (Digitális közigazgatás, Zöld közigazgatás és Innovatív közigazgatás) jutalmazta azon közigazgatási projekteket, amelyek új megoldásokat kínálnak az egyre összetettebb, nehezen kezelhető és gyakran többdimenziós kihívásokra, amelyekkel az európai közszféra napjainkban szembesül a közszolgáltatások nyújtása és a szakpolitikai döntéshozatal terén.

2021 májusában a Belügyminisztérium nevezte az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0) elnevezésű projekt keretében megvalósított fejlesztéseket az EPSA 2021 pályázatára, amelyen a 2021. december 9-én publikált hivatalos eredmények értelmében az ASP 2.0 projektet „Digitális közigazgatás” kategóriában az EPSA „Jó gyakorlat” különdíjával ismerték el.

Az ASP rendszer szolgáltatásainak egyik legfontosabb feladata az elektronikus ügyintézés lehetőségének megteremtése és népszerűsítése a csatlakozott önkormányzatok, intézmények részére, biztosítva a megfelelő szolgáltatási szintet és növelve a pozitív ügyfélélményt.

Ezúton is köszönjük az együttműködésüket!

Üdvözlettel:
ASP Központ

 

ESPA 2021 bizonyítvány