XXI. Önkormányzati Költségvetési- és Adókonferencia

Tisztelt Felhasználók!

Idén a XXI. alkalommal került megrendezésre az Önkormányzati Költségvetési- és Adókonferencia Eger városában 2021. október 19-21. között.

A rendezvény első napi plenáris ülésén a Pénzügyminisztérium államháztartásért, az államháztartás szabályozásáért, humán- és önkormányzati költségvetésért, valamint adóügyekért felelős vezetői tartottak előadásokat az aktuális költségvetési tervezési és adózási feladatokról, törvényváltozásokról, különös tekintettel Magyarország 2022. évi központi költségvetésére és az azzal összefüggő, elsősorban önkormányzatokat érintő törvénymódosításokra. Ezen a napon hangzott el az Állami Számvevőszék elnökének előadása az önkormányzati ellenőrzések tapasztalatairól is.

A konferencia második napján a Belügyminisztérium, valamint a Magyar Államkincstár szakmai munkatársai tartottak tájékoztatót az Önkormányzati ASP rendszer aktuális kérdéseiről, továbbfejlesztési irányairól. Továbbá ezen napon értesülhettek a Pénzügyminisztérium vezető munkatársainak előadásából az államháztartási szabályozás változásairól és az önkormányzatok működésének elmúlt időszaki tapasztalatairól is, valamint a Magyar Államkincstár szakmai munkatársai részéről a különböző ellenőrzési tapasztalatokról.

A harmadik napon pedig a Pénzügyminisztérium munkatársai tájékoztatták a konferencia résztvevőit a helyi adóztatást érintő jogszabály változásokról.

A konferencia ideje alatt „Szakértői szoba” létrehozásával lehetőséget biztosítottunk az ASP gazdálkodási- és adó szakrendszer, valamint az elektronikus ügyintézés önkormányzatok általi megismerésére. Szakmai segítséget nyújtottunk a programok használatához, a gyakorlott felhasználókkal konzultációt folytattunk, szakmai kérdéseket vitattunk meg, fogadtuk a fejlesztési igényeket.

Az előadás videója, amely a gazdálkodási szakrendszerben a kimenő számla kiállítását és az e-önkormányzat portálon, EFER útján történő befizetését mutatja be, az alábbi hivatkozáson érhető el:

https://video.aspoktatas.hu/Gazd/Adó_konferencia_videó_1021.mp4

A videó akadozásmentes megtekintéshez javasoljuk a fájl letöltését. (A letöltés a jobb egérgombbal a linkre kattintva, a Hivatkozás mentése más néven kiválasztásával lehetséges.)

Az elhangozott előadások ppt-i az alábbiakban megtekinthetők. 

Csatolmány(ok):
1. nap4.64 MB
2. nap12.99 MB
3. nap2.29 MB